SPONTANIA
Your Cart

Misiunea noastra

Misiunea noastra

Inca din anul 2013, Asociatia Spontania – Interventie in Autism si-a asumat misiunea de a imbunatati in mod semnificativ calitatea vietii copiilor diagnosticati cu autism si a familiilor lor, oferind servicii de interventie la standarde internationale. Scopul nostru este recuperarea si integrarea in societate a copiilor cu tulburari de spectru autist (TSA), prin implementarea tehnicilor din analiza comportamentala aplicata (A.B.A.).


Interventiile sunt intotdeauna individualizate, tinand cont de potentialul si de motivatiile fiecarui copil, vizand dezvoltarea limbajului, a cognitiei, a abilitatilor sociale si in general, atingerea unui grad de independenta care sa faca posibila o dezvoltare armonioasa si o viata normala.

Ne desfasuram activitatea prin:
✅ Dezvoltarea planurilor de interventie individualizate
✅ Coordonarea echipelor responsabile de terapia copiilor (atat pentru copiii inscrisi in centru, dar si in cazul in care parintii aleg sa desfasoare terapia la domiciliu)
✅ Traininguri si formare pentru specialistii implicati in terapia copiilor (cursuri RBT, cursuri de formare continua, supervizari)
✅ Evaluari psihologice (ABLLS-R, ABAS II, DENVER, ASRS, SPACE, PORTAGE)
✅ Sesiuni ABA
✅ Sesiuni Jasper
✅ Terapie de grup
✅ Programe de diagnosticare precoce prin evaluari psihologice – clinice
✅ Evaluarea abilitatilor si monitorizarea progreselor in scopul atingerii potentialului propriu
✅ Programe de integrare sociala
✅ Evenimente de constientizare a autismului
✅ Programe de consiliere si indrumare a parintilor si a cadrelor didactice